onze lobster

Kreeft. Verse kreeft. Héérlijk! Het meest smaakvolle schaaldier aller tijden. We kunnen er geen genoeg van krijgen! Hoewel, als we niet uitkijken is het op een dag natuurlijk wél genoeg…

Bij The Lobster & Ox serveren we Canadese kreeften uit de St Mary’s Bay. Een ontzettend lekkere en zelfs beetje zoete ‘hard shell’ kreeft die daar 100% duurzaam wordt gevangen. Dat was vroeger wel anders.

In dorpjes met roemruchte namen als ‘Smuglers Cove’ werd er in de schone en voedselrijke baai al volop gevist naar dit schaaldier. Zóveel zelfs dat het beestje werd gezien als het ‘voer voor de armen’. Het kon niet op. Armoede was herkenbaar aan de hoeveelheid schalen en scharen voor de deur. In de loop der eeuwen werd de vraag niet veel minder.

Gelukkig is de kreeftenvangst in Canada tegenwoordig strikt gereguleerd. De populatie en de vangmethode worden constant gecontroleerd. De wereldwijd immens populaire kreeften worden gevangen in vallen die gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar materiaal en dus automatisch opengaan als ze niet op tijd geleegd worden. Vrouwtjeskreeften met eitjes worden teruggezet. En alles wat er méér wordt gevangen dan verkocht, wordt teruggezet in bassins zodat er ook buiten het visseizoen geleverd kan worden.

Kortom, bij The Lobster & Ox gaan we voor heerlijke én duurzame kreeft. Gegratineerd met kaas (Termidor), Bangkok Style of gewoon lekker naturel met limoenmayo? Of een combinatie met ons beroemde Premium Marbled Reserve 100% Black Angus rundvlees? Onweerstaanbaar! Een unieke kans om uw smaakpapillen tot het uiterste te laten gaan! Enjoy!