onze ox

Wij heten natuurlijk niet zomaar The Lobster & Ox. Dat doen we omdat we ontzettend trots zijn op de producten waar wij mee werken. En dat geldt in het bijzonder voor ‘ons’ rundvlees: het Australische Premium Marbled Reserve (PMR) rund van Rangers Valley. Misschien wel het mooiste vlees ter wereld!

Als enige restaurant in Eindhoven mag The Lobster & Ox dit prachtige 100% volbloed Angus Beef serveren. Dat is dus een buitenkans voor de liefhebbers van vlees waar écht smaak aan zit. Meer dan een beetje peper en zout heeft u niet nodig voor een geweldige smaaksensatie. Echt waar; beter dan dit wordt het niet!

Wat het vlees zo bijzonder maakt? Het PMR rund wordt op het 12.000 hectare grote terrein van Rangers Valley met liefde en passie verzorgd. Zodra het dier klaar is voor het bijzondere voederprogramma, wordt het maar liefst 270 dagen (!) met graan gevoerd. Zo ontstaat er meer vet en dát betekent weer ‘meer smaak’. Zeker als het op de juiste manier wordt bereid.

Bij The Lobster & Ox werken we daarom met een zogenaamde Josper, een combinatie tussen een grill en een oven die werkt op houtskool. Deze Josper is heter dan een oven en schroeit het vlees veel sneller dicht. De vetten en de smaak blijven zo mooi in het vlees zitten. Ons PMR rund komt zo nóg beter tot z’n recht. En dat verdient het ook!

Bent u nog niet overtuigd? Vraag aan onze medewerkers wat ze ervan vinden en ook zij smelten weg. Dat gunnen wij u natuurlijk ook!